'Tør du tale om det?' indstillet til pris
17. marts 2014  
Kategori: Nyheder

Dansk Kvindesamfund har indstillet skoleprojektet 'Tør du tale om det?' til Lillebror Prisen 2014. Prisen bliver givet til en organisation eller aktivitet, der yder et bemærkelsesværdigt arbejde for børn og unge i Danmark.

”'Tør du tale om det?' er et utroligt vigtigt projekt, fordi det sætter et tabu som vold i familien på skoleskemaet og fokuserer på konkrete handlemuligheder for de børn, der vokser op med vold i hjemmet,” siger Dansk Kvindesamfunds forkvinde Lisa Holmfjord. Huns synes, at projektet passer perfekt til Lillebror Prisen, der netop uddeles til et projekt, som styrker børn og unges evne til at tage ansvar for deres eget liv.  

Hvert femte barn har inden for det seneste år været udsat for vold i familien. Næsten halvdelen af disse tør ikke tale om det og tror ikke, at der er nogen, der kan hjælpe dem. Det er bl.a. denne magtesløshed, som projektet forsøger at gøre op med.

Stor succes på skoler
'Tør du tale om det?' tilbyder undervisningsmaterialer og et gratis undervisningsforløb på fem lektioner til 4. – 7. klasse. Forløbet bliver tilpasset det enkelte klassetrin og indeholder en høj grad af elevdeltagelse. Desuden bliver der lagt stor vægt på, at det ømtålelige emne berøres på en måde, der ikke er grænseoverskridende, men samtidig giver eleverne plads til at dele deres erfaringer.

”Vi har fået rigtig god respons fra de skoler, vi har besøgt. Flere lærere fortæller, at de har fået øjnene op for nogle udsatte børn, som de ikke i forvejen var opmærksomme på, og eleverne føler sig bedre klædt på til at handle, hvis de møder vold i deres familie eller nære omgangskreds,” fortæller projektmedarbejder Mette Reinholt Brodersen, der også er uddannet skolelærer. 

Hun ser det som en stor anerkendelse, at Dansk Kvindesamfund har indstillet 'Tør du tale om det?' til Lillebror Prisen og håber, at det vil være med til at sætte mere fokus på både projektet og emnet generelt.   

Vinder får 50.000 kr.
Sidste år var 34 projekter nomineret til Lillebror Prisen. De nominerede for 2014 offentliggøres efter ansøgningsfristen 17. marts, hvorefter priskomiteen udvælger vinderen. Denne bliver afsløret til en ceremoni på Københavns Rådhus 23. april, og ud over anerkendelsen følger diplom, statuette og mindst 50.000 kroner.


 

Flere nyheder
Nyheder via Facebook

Adresse: Vodroffsvej 40, 1900 Frederiksberg C
Åbent: Alle dage kl. 9-22
Engager dig! Bliv frivillig ? Bliv medlem ? Støt os
 Få nyheder fra krisecenteret vis Facebook
Nyheder som rss-feed
© 2010 Dansk Kvindesamfunds Krisecenter

/ JTA